Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DayZ Standalone

RADTOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakieś rady dla początkującego gracza? Bo gra jest cholernie rozbudowana i ciężko się w tym połapać.

Sorry, jeśli zły dział, ale żadnego poświęconego tej grze nie znalazłem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

W standalone nie grałę, ale w mod do army tak.

Jeżeli się dużo nie zmieniło, to idź na początku do elektro(elektrozavodsk czy jakoś tak) pozbieraj leki i broń, potem ciśniesz w górę mapy, na lotnisko i szukasz pojazdów.

Znajdź sobie znajomych do gry.

graphic.png

Opublikowano

Mam ekipę do grania, ale gra jest skomplikowana.

Nie ma jeszcze pojazdów. Mają dodać w patchu. Dzięki za odpowiedź.

A jeszcze jakieś rady? Może jak odnaleźć drogę? Bo pograłem ok 10 minut i błądziłem po lesie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Racja DayZ:SA nie jest rozbudowane, dopiero jeszcze udoskonalają i naprawiają bugi. Na samym początku najlepiej z kimś grać. A gdzie iść to wszystko zależy gdzie jesteś.

W miastach ciągle na zombie uważaj.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Racja DayZ:SA nie jest rozbudowane, dopiero jeszcze udoskonalają i naprawiają bugi. Na samym początku najlepiej z kimś grać. A gdzie iść to wszystko zależy gdzie jesteś.

W miastach ciągle na zombie uważaj.

Już miałem okazję trochę pograć. Nie warto na początku iść na serwery z ponad 20 graczami, bo wszystko z miast już wyzbierane. Tyle mogę stwierdzić. A zombie jest bardzo mało.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mam ekipę do grania, ale gra jest skomplikowana.

Nie ma jeszcze pojazdów. Mają dodać w patchu. Dzięki za odpowiedź.

A jeszcze jakieś rady? Może jak odnaleźć drogę? Bo pograłem ok 10 minut i błądziłem po lesie.

Pojazdów to wy się nie spodziewacie szybciej niż w becie. A beta zaczyna się dopiero pod koniec tego roku. I to jeszcze dopiero będzie jak się wszystko uda zrealizować co było założone na alfę. Bo jak się nie uda zrealizować celów w alfie, to beta przeciągnie się na 2015.

jqeuR.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojazdów to wy się nie spodziewacie szybciej niż w becie. A beta zaczyna się dopiero pod koniec tego roku. I to jeszcze dopiero będzie jak się wszystko uda zrealizować co było założone na alfę. Bo jak się nie uda zrealizować celów w alfie, to beta przeciągnie się na 2015.

A ja słyszałem, że pierwsze pojazdy mają się pojawić w najbliższych tygodniach.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Po roku grania w DayZ Mod i 30h grania w SA mogę dać kilka rad ogólnych co do odnajdowania się w terenie.

Na początku wklepujemy sobie w google " DayZ map " i klikamy pierwszy link.

Mamy wersję mapy do SA,  jak ktoś chce wersję mapy z moda to klika u góry zakładkę mod i tam Charnorus :)

Jeśli jesteśmy nad morzem nic prostszego. Idziemy w lewo lub prawo wzdłuż brzegu. Kamenka, Kamorovo, Balotta, Czernogórsk, Prigorodki, Elektrozavodsk, Kamiszovo, Cypel Krutoj, Trzy doliny, Solniczy, Fabryka, Niżoje, Berezino.

Jeśli chcemy się dostać do któregoś miejsca w głąb lądu to wyszukujemy sobie na mapie trasę z wyżej wymienionych miejscowości nadmorskich.

Ogólnie polecam się poruszać głównymi drogami ( zaznaczone na żółto na mapie ), gdyż najłatwiej jest zapamiętać teren, a później można zapuszczać się w mniejsze dróżki.

Fajnym sposobem na orientację w terenie jest zapamiętywanie charakterystycznych punktów. Jeśli widzimy wysoką wieżę na górce widzimy Green Mountain ( okolice: Zielonogórsk, Pas Sosnovy, Pogorewka, Pulkowo, Drozhino). Jeżeli jesteście na skrzyżowaniu głównej drogi w środku wioski z rynkiem ( jedyna wioska z rynkiem ) to jesteście w Wyborze. Jeśli widzicie dużą wieżę ciśnień ( ???? Taka wielka kula na kolumnie ) koło czerwonego dużego industriala to jesteście w Starym Soborze itd.

Jeśli nie wiemy gdzie jesteśmy znajdujemy znak przed miejscowością ( dziwne rosyjskie znaczki :D ) i dopasowujemy to do nazw miejscowości na mapie internetowej.

Gracze moda mają wielki plus, gdyż posiadacze mapy mogą sobie stawiać znaczniki na mapie. Shift + LPM.

I gdy wyjdziemy to mamy pokazane w którą stronę mamy iść i jak mamy daleko :)

Gdyby ktoś miał jakieś pytania, problemy to proszę pisać tutaj lub na PM :) 

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Po roku grania w DayZ Mod i 30h grania w SA mogę dać kilka rad ogólnych co do odnajdowania się w terenie.

Na początku wklepujemy sobie w google " DayZ map " i klikamy pierwszy link.

Mamy wersję mapy do SA, jak ktoś chce wersję mapy z modao to klika u góry zakładkę mod i tam Charnorus :)

Jeśli jesteśmy nad morzem nic prostszego. Idziemy w lewo lub prawo wzdłuż brzegu. Kamenka, Kamorovo, Balotta, Czernogórsk, Prigorodki, Elektrozavodsk, Kamiszovo, Cypel Krutoj, Trzy doliny, Solniczy, Fabryka, Niżoje, Berezino.

Jeśli chcemy się dostać do któregoś miejsca w głąb lądu to wyszukujemy sobie na mapie trasę z wyżej wymienionych miejscowości nadmorskich.

Ogólnie polecam się poruszać głównymi drogami ( zaznaczone na żółto na mapie ), gdyż najłatwiej jest zapamiętać teren, a później można zapuszczać się w mniejsze dróżki.

OoFajnym sposobem na orientację w terenie jest zapamiętywanie charakterystycznych punktów. Jeśli widzimy wysoką wieżę na górce widzimy Green Mountain ( okolice: Zielonogórsk, Pas Sosnovy, Pogorewka, Pulkowo, Drozhino). Jeżeli jesteście na skrzyżowaniu głównej drogi w środku wioski z rynkiem ( jedyna wioska z rynkiem ) to jesteście w Wyborze. Jeśli widzicie dużą wieżę ciśnień ( ???? Taka wielka kula na kolumnie ) koło czerwonego dużego industriala to jesteście w Starym Soborze itd.

Jeśli nie wiemy gdzie jesteśmy znajdujemy znak przed miejscowością ( dziwne rosyjskie znaczki :D ) i dopasowujemy to do nazw miejscowości na mapie internetowej.

Gracze moda mają wielki plus, gdyż posiadacze mapy mogą sobie stawiać znaczniki na mapie. Shift + LPM.

I gdy wyjdziemy to mamy pokazane w którą stronę mamy iść i jak mamy daleko :)

Gdyby ktoś miał jakieś pytania, problemy to proszę pisać tutaj lub na PM :)

A nie PW?

Sposób z mapą znam. Do DayZ: Standalone też jest taka mapa ;) .

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

PW = PM

ANG / PL

Łatwiejszych sposobów nie ma.

Można bawić się też kompasem.

Ja po roku grania gram praktycznie na pamięć. 

Jedynie z prawym górnym rogiem mam jeszcze problemy

+ Mały tip

Prawa strona mapy charakteryzuje się terenem górzystym, a lewa pagórkowatym, bardziej płaskim

76561198030011137.png

Opublikowano

PW = PM

ANG / PL

Łatwiejszych sposobów nie ma.

Można bawić się też kompasem.

Ja po roku grania gram praktycznie na pamięć. 

Jedynie z prawym górnym rogiem mam jeszcze problemy

+ Mały tip

Prawa strona mapy charakteryzuje się terenem górzystym, a lewa pagórkowatym, bardziej płaskim

Błąd

PM = PW

ANG / PL

PL = Prywatna wiadomość

ANG = Private message

Opublikowano

Na odwrót :D

A co do samej orientacji w terenie to szukamy sobie głównej drogi i torów.

Gdy bliżej morza jest droga jesteśmy przed Elektro ( lewa strona mapy ), a gdy bliżej morza są tory to jesteśmy za Elektro :)

76561198030011137.png

Opublikowano

@RADTOR:

Może byś dał źródło, a nie pieprzył głupoty w stylu "a ja słyszałem bla bla pierd pierdu pierdu"

Bo ja akurat siedzę w tym i wiem, że pojazdy dopiero będą w becie :). Zatem jeszcze sobie poczekacie na nie bardzo długo bo do grudnia.

Jeśli chodzi o mnie to ja podaję źródło gdzie sam CEO Bohemii wypowiada się na temat przyszłości DayZ na ten rok.

Źródło:

http://dayzdev.tumblr.com/post/72473656344/dayz-three-weeks-on-the-road

Pojazdy mają być dopiero pod koniec tego roku więc na pewno nie w NAJBLIŻSZYCH patchach.

jqeuR.png

Opublikowano

Ja z własnego doświadczenia polecam respić się koło Berezina , plecaczki na budowie , dużo jedzenia, bronie w szkole i blisko na lotnisko.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ja z własnego doświadczenia polecam respić się koło Berezina , plecaczki na budowie , dużo jedzenia, bronie w szkole i blisko na lotnisko.

A jak mam niby wybrać respa? Przecież jest losowy.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...